e-tiande Magazín Recenzie Eko umývanie riadu, lebo zdravie je dôležité aj tanieri

Eko umývanie riadu, lebo zdravie je dôležité aj tanieri

Umývanie riadu

V dnešnej dobe je na trhu dostupných mnoho umývacích prostriedkov, ktoré škodia ľudskému organizmu, pretože obsahujú syntetické látky fosfáty. Tieto nebezpečné látky narúšajú naše bunky a spôsobujú rôzne zápaly v tele. Sú tak agresívne, že je nutné opláchnuť umytý riad týmto prípravkom až 100 krát na to, aby sme ich odstránili. Rôzne štúdie preukázali, že štatisticky v priemere jedna rodina ročne umyje až 8000 tanierov, pohárov a 18000 príborov a zvyšky z týchto chemikálií jeme pri konzumácií jedál.

Niekedy sa mylne domnievame, že čím viac peny vytvorí umývací prostriedok, tým lepšie vyčistí špinavý riad no opak je pravdou. Bohatá pena je dôkazom agresívnych chemických látok, ktoré sa v prípravku nachádzajú. Predstavte si aká škodlivá je táto „chémia“ obsiahnutá vo väčšine umývacích prípravkoch, keď už 1 kvapka stačí na to, aby sme ňou umyli celú hromadu riadu.  Fosfáty sú jediné látky, ktoré sa  v prírode nerozkladajú, ale presakujú hlboko do podzemných vôd a pôdy a tým zamorujú aj naše okolie. Doslova pôsobia ako otrava pre všetky živé organizmy. Preto je dobrou správou, že existujú aj alternatívne umývacie prostriedky, ktoré sú ekologicky a zdravotne nezavadne. V našej ponuke kozmetických výrobkov sa nachádza EKO umývací prostriedok z mydlových orechov, ktorý dôkladne umýva riad a neškodí nášmu organizmu.

Účinky eko prostriedku

 ECO Umývací prostriedok na riad

Eko umývací prostriedok  z rady Ekosféra je vytvorený na báze mydlových orechov, ktoré inak nazývame aj prírodné saponiny (nachádzajú sa v šupke mydlových orechov).  Prostriedok účinne odstraňuje nečistoty a zvyšky jedla či tuku. Neutralizuje baktérie a nepríjemný zápach, ktorý sa tvorí vo zvyškoch jedál. Ľahko sa zmýva z riadu a zachováva prirodzenú pH rovnováhu pokožky rúk (nevysušuje ich) a na rozdiel od chemických umývacích prostriedkov nevyvoláva zásaditú reakciu.

V čom je eko prostriedok výnimočný?

Saponiny obsiahnuté v mydlových orechoch vytvárajú menej peny než syntetické umývacie povrchovo aktívne látky, ktoré „krásne“ umyjú riad. Prostriedkom z mydlových orechov je možné umývať aj zeleninu, ovocie, bylinky a následne ich môžete konzumovať bez potreby odstránenia vrchnej šupky. Ako bonus, prostriedok odstraňuje aj mikróby a baktérie má antibakteriálne účinky a nedráždi pokožku rúk a oči. Je taktiež veľmi vhodný pre rodiny s malými deťmi nakoľko jeho prípadne odpitie nie je toxické pre organizmus ( je zdravotne nezávadný). Eko prostriedok je úsporný pretože jedno balenie Vám vydrží aj 2 až 3 mesiace nakoľko sa rozrába s vodou v pomere 1 ku 4. Odporúčam si zadovážiť prázdnu nádobu s rozprašovačom naliať ¼ prostriedku a zaliať vodou.

Využitie eko prostriedku v domácnosti

Umývací prostriedok je taktiež vhodný na umývanie podláh, ako náhrada pracieho prášku a prostriedok na umývanie detských hračiek či ostatných predmetov v domácnosti napr. okien, ktoré sa po jeho umytí krásne lesknú. Tieto typy sú obzvlášť vhodné pre ľudí, ktorí majú malé deti alebo zdravotné komplikácie ako je ekzém či rôzne alergické reakcie, pretože mydlové orechy sú antialergické.

Zloženie eko prostriedku

  • Prípravok obsahuje výťažok z plodu rastliny Sapindus, ktoré je zdrojom prírodných saponinov (mydlové orechy)
  • Kokoglukosid je jemný umývací prostriedok rastlinného pôvodu ktorý je 100% biologický rozložiteľný a vyrába sa frmentáciou cukru, kukurice a kokosového oleja
  • Citrónový olej a kyselina citronová dodávajú prostriedku prírodnú arómu a sú tzv. prírodnými konzervantmi
  • Euxyl je inovatíny „zelený“ konzervant často využívaný v ekologicky čistých prostrediach a jeho účinosť je porovnateľná so syntetickými parabénmi. Účinne pôsobí na kvasinky a baktérie čo umožňuje podstatne znížiť dávkovanie iných konzervantov. Pozn. tento konzervant sa zvyčajne používa v prostriedkoch k starostlivosti o ústnu dutinu a v detskej kozmetike.

Tiande bioTip pre milovníkov EKO/BIO: zakúpením TianDe výrobkov z rady EKO sféra prispievate k výsadbe stromov na zemi (1 výrobok = 1 strom). Doteraz bolo vysadených už milión stromov. Podporujte s nami Vaše zdravie a zdravie prírody.“ 🙂

 

 

 

 

 

Related Post